Com es defineix la coherència? quin paper juga a la lluita per a canviar el món? Com donem la importància que es mereix a la coherència sense que aquesta es converteixi en un vestit tant pesat que no ens permeti caminar?

<<Posem d'entrada que tinc un principi fonamental com a persona: per exemple la autonomia. Com que actualment visc en un món totalment contrari al meu principi, seré coherent en la mesura en què lluiti per a construïr una societat basada en la autonomia.

Durant el meu dia a dia jo causaré impactes positius i negatius en aquest sentit: ara agafo el cotxe, impacte negatiu; ara participo d'un projecte transformador pro autonomia fent X feina, impacte positiu; etc..A l'acabar el dia, jo hauré estat més o menys coherent segons el conjunt d'impactes positius i impactes negatius que hagi tingut en pro de l'autonomia, fent el balanç (ho dic per a fer-nos-en la idea, ja sé que no són matemàtiques això).

Així, és un error - molt freqüent avui en dia - fixar-se només en els impactes negatius, intentant-los minimitzar. Això condueix a actituts de marginalització i passivitat tipus ermità: una persona que ha reduït a zero els impactes negatius que tindria a costa de reduïr també els impactes positius, doncs no es relaciona amb la societat per a intentar canviar-la. Potser es mira molt el melic i el té molt maco, però no és tot lo coherent que podria ser!>>

usuari oleguerll

Comments (0)

Tenemos que llegar a una visión del mundo mucho más coherente. No tenemos que ponernos a proteger los pájaros olvidándonos de las centrales nucleares, y tampoco luchar contra las centrales nucleares olvidándonos de los pájaros y de la agricultura. Tenemos que llegar a comprender los mecanismos sociales y hacerlo de una manera coherente.

 

Tenemos que enfocarlos en una visión coherente, una lógica que prevé a largo plazo una transformación radical de la sociedad y de nuestra misma sensibilidad. Hasta que esta transformación radical no empiece, lograremos cosas pequeñas, de poca importancia. Venceremos algunas batallas pero perderemos la guerra, mejoraremos algo, pero no obtendremos ninguna victoria. Hoy en día vivimos el momento culminante de una crisis ambiental que amenaza nuestra misma sobrevivencia, tenemos que avanzar hacia una transformación radical, basada en una visión coherente que englobe todos los problemas. Las causas de la crisis tienen que aparecer claras y lógicas de manera que todos -nosotros incluidos- las podamos entender. En otras palabras, todos los problemas ecológicos y ambientales son problemas sociales, que tienen que ver fundamentalmente con una mentalidad y un sistema de relaciones sociales basadas en la dominación y en las jerarquías. Estos son los problemas que nos ofrece hoy en día la gran difusión de la cultura tecnológica.

 

Murray Bookchin

Comments (0)


General comments
Posem d'entrada que tinc un principi fonamental com a persona: per exemple la autonomia. Com que actualment visc en un món totalment contrari al meu principi, seré coherent en la mesura en què lluiti per a construïr una societat basada en la autonomia. Durant el meu dia a dia jo causaré impactes positius i negatius en aquest sentit: ara agafo el cotxe, impacte negatiu; ara participo d'un projecte transformador pro autonomia fent X feina, impacte positiu; etc..A l'acabar el dia, jo hauré estat més o menys coherent segons el conjunt d'impactes positius i impactes negatius que hagi tingut en pro de l'autonomia, fent el balanç (ho dic per a fer-nos-en la idea, ja sé que no són matemàtiques això). Així, és un error - molt freqüent avui en dia - fixar-se només en els impactes negatius, intentant-los minimitzar. Això condueix a actituts de marginalització i passivitat tipus ermità: una persona que ha reduït a zero els impactes negatius que tindria a costa de reduïr també els impactes positius, doncs no es relaciona amb la societat per a intentar canviar-la. Potser es mira molt el melic i el té molt maco, però no és tot lo coherent que podria ser!
Written by oleguerll at 15 / 06 / 2012


This forum has been assessed 1 times [Participate] [View the results for this forum]