1) Quina és la realitat del moment? 4 dades reals, interessants i curioses a tenir en compte o per tenir com a referència.

Al nostre país fem servir uns 130 litres d’aigua potable per persona i dia. D’aquest, només uns 2 o 3 litres corresponen a aigua per cuinar i beure. 

- La legislació estableix que un detergent es pot dir “biodegradable” si l’element tensioactiu (que fa l’efecte del sabó) perd el 90% d’aquesta propietat als 28 dies de ser abocat a l’aigua; la resta d’ingredients del detergent, que poden ser el 80%, acostumen a no ser-ho.

- Al mar, l’anomenada “gran taca del Pacífic”, una ingent massa de residus de plàstic de 3,5 milions de tones, ha multiplicat les seves dimensions per 10 cada dècada des de 1950.

- Les catàstrofes degudes a inundacions i esllavissades de terres s’han multiplicat per 30 en mig segle, i els experts relacionen aquest fet amb la influència humana.

 

2) Què ens agradaria llegir als diaris del 2035? Notícies utòpiques.
 
  • GARANTIT L'ABASTAMENT D'AIGUA POTABLE A TOTA LA POBLACIÓ MUNDIAL

10 anys després de la creació del Banc Mundial de l’Aigua, tota la població gaudeix d’accès domèstic a l’aigua.
A partir d’aquesta millora, s’estan reduint les malalties infeccioses de la població i millora l’estat dels aqüífers.

 

3) Quins reptes volem assolir en els pròxims 2 anys?

a) Les associacions i entitats de caràcter educatiu haurien d'ambientalitzar les seves seus per tal de donar exemple de bon ús i bona gestió de l'aigua (per exemple, aprofitant les aigües pluvials).
Comments (5)
b) Els espais informatius de meteorologia haurien de treballar conjuntament amb professionals del sector ambiental per donar informació acurada i consells de gestió d'aigua en funció de les prediccions.
Comments (4)
c) Els professionals de l'àmbit s'haurien de formar periòdicament en temes de gestió d'aigua a través d'un curs homologat.
Comments (2)
d) La SCEA o la XVAC podrien coordinar un grup de voluntariat que participés en projectes de cooperació per absatir d'aigua potable els països més pobres.
Comments (4)
4) Quines accions o pràctiques s'estan portant a terme al territori? Intercanviem experiències.
Aporta aquí l'experiència, programa, acció, pràctica que coneguis (fes-ho a l'espai "comentaris").
Comments (2)


General comments
There are no comments.


This forum has been assessed 40 times [Participate] [View the results for this forum]