El passat 13 d’abril, la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya va organitzar el I Simposi, un espai de debat i d’intercanvi d’experiències per avançar en la conceptualització de l’educació per a la sostenibilitat en l’àmbit dels centres educatius.

Per cada ítem indica la teva valoració marcant un dels colors:

  Molt adequat   Bastant adequat   Poc adequat    Gens adequat  No ho sé / no vaig ser-hi

Podeu modificar qualsevol valoració clicant la "X" i afegir noves aportacions fent clic a "Comentaris"

Us agraïrem que responeu aquesta enquesta de valoració a fi de millorar futurs esdeveniments.

Before assessing the forum, please answer the questions below
A quina taula de debat vas participar? Taules: participació; treball en xarxa; aprenentatge i servei; avaluació; aprenentatge per problemes; competències del professorat; sostenibilitat i inclusió social; la resistència al canvi.
A quin programa participa el teu centre? Escoles Verdes, Agendes 21 Escolars, altres


1. En termes generals com valores el I Simposi de la XESC?
Comments (26)
2. Com valores el format del Simposi d'una conferència magistral amb gran públic i de xerrades simultànies amb expert i experiències? Explica els motius que argumenten la teva valoració i propostes de millora clicant a "comentaris"
Comments (53)
3. Com valores la durada del Simposi? clicant a "comentaris" indica si faries alguna modificació
Comments (50)
4. Com valores l'espai de la Fira de Barcelona? Clicant a "comentaris" indica les propostes de millora que faries
Comments (26)
5. Quina valoració fas de la conferència marc realitzada per en Joan Subirats? Clicant a "comentaris" agrairem que indiquis dues idees interessants que et va aportar la seva intervenció.
Comments (29)
6. Quina és la teva valoració dels temes seleccionats per a les diferents taules? Indica si has trobat a faltar algun tema clicant a "comentaris"
Comments (14)
7. L'expert de la taula de debat va respondre les teves expectatives?
Comments (24)
8. Què et van semblar les experiències presentades pels centres? Clicant a "comentaris" indica si et van semblar adequades i/o interessants.
Comments (34)


General comments
Apostaria en el futur per una jornada sencera (matí i tarda) i també per aprofitar millor als/les ponents que venen de lluny. I que els espais facilitessin més la trobada i l'intercanvi (m'he quedat amb la sensació de veure a molta gent, però de molt lluny, en tots els sentits)
Written by Usuari c1424142 at 20 / 04 / 2010
El moment més reeixit per a l'intercanvi ha estat l'esmorzar. Està bé que sigui així. Però cal millorar les estratègies que facilitin el debat; entre altres, cal que el moderador pugui modular les aportacions dels experts i dels centres.
Written by Usuari 02bd0b42 at 21 / 04 / 2010
Seria interessant que poguessin anar dues persones del mateix centre i així poder assitir a dues taules debat diferents. La Jornada sencera. Resum en tres paraules tal i com he dit a la pàgina web del nostre centre: Important, interssant i emotiu.
Written by Usuari 99ceb73f at 21 / 04 / 2010
Ja era hora que s'unifiques el treball que es fa entorn aquest tema.CCal que realment es crei una xarxa on tots hi formem part i no sigui molts "uns" desconeguts i convocats un dia a l'any.
Written by Usuari a1e89cd9 at 21 / 04 / 2010
La inauguració institucional va ser correcta, i la conferència d'en Subirats molt interessant com a marc social a la nostra tasca professional. Però trobo necessària, al tancament o clausura del Simposi, una sessió col.lectiva amb una aportació/proposta/opció global que obri noves espectatives al treball en xarxa de les escoles per la sostenibilitat.
Written by Usuari 7ff7f167 at 21 / 04 / 2010
Molt emotiva i entranyable la intervenció de la Hilda : Gracies! La participació en dos tallers, i durant tot el dia, seria mes profitos pel que suposa d'organització d'aquest simposi, i a la possibilitat d'encontre dels companys en xarxa.
Written by Usuari 7ff7f167 at 21 / 04 / 2010
S'hauria d'aprofitar més la moguda i els recursos emprats, tenir més temps i espais de trobada i intercanvi d'experiències, i una posta en comú al final, amb alguna resolució...d'àmbit social?
Written by Usuari 0a970bc2 at 21 / 04 / 2010
Millor dues persones i més espai d'intercanvi.
Written by Usuari b85d84e0 at 21 / 04 / 2010
M'agradaria que a les taules s'aconseguís un autèntic diàleg on ens puguessim entendre i comprendre. Aplicar les 3 R al punt de vista de l'altre.Utilitzant tots el recursos que tenim a nostre abast.
Written by Usuari 88ef5641 at 22 / 04 / 2010
Experiència interessant a repetir. Remarcar l'esforç de coordinació i la feina feta des de la XESC... Propostes de millora: jornada de dia sencer (ni que sigui per rentabilitzar el viatge de la gent de fora!), amb possibilitat d'assistir més d'un membre per escola i amb diversos torns de tallers i una sessió final de recull de les diferents taules... Ni
Written by Usuari f56a20fa at 22 / 04 / 2010
Trobo molt necessari aquestes trobades, encara que siguin un cop a l'any per part de tots aquells que fan possible la XESC. També trobo que hauria de durar tot el dia. I els centres que vulguin explicar la seva experiència pròpia en relació al tema de taula que hagin triat, a banda de les convocades, trobo que haurien de poder apuntar-se en una llista i hauriem de deixar un temps perquè puguin exposar amb els recursos necessaris uqe hagin portat.
Written by Usuari 622fd591 at 22 / 04 / 2010
L'esmorzar va estar molt bé.
Written by Usuari 26adc4da at 22 / 04 / 2010
Seria bo tenir un espai on exposar la tasca d'alguns centres (Una fira d'experiències)i els interessats puguessin agafar idees i preguntar. És una llàstima no haver pogut accedir a més meses.
Written by Usuari f6652475 at 22 / 04 / 2010
Una mica fred l'espai inferior on vam fer els grups de treball.
Written by Usuari 19492682 at 22 / 04 / 2010
Estaria bé descentralitzar les trobades tenint en compte que hi participen professionals de tot el país. Es podrien buscar altres llocs en altres localitats on poder fer les jornades.
Written by Usuari 90e6d0b7 at 23 / 04 / 2010
M'hagués agradat més poder disposar de tot el dia ja que degut a la manca de temps es va fer tot massa depressa i no hi va haver temps per establir més diàleg.
Written by Usuari 94cee98a at 24 / 04 / 2010
Seria interessant que es pogués seguir fent comentaris, preguntes etc. entre els participants sobre els temes tractats al web de la XESC.
Written by Usuari 685389df at 24 / 04 / 2010
Crec que hi ha d'aver-hi temps per participar en un marc estructurat i temps de comunicaicó informal (com es pot fer durant l'esmorzar, però queda curt.
Written by Usuari 77fe3bc4 at 24 / 04 / 2010
Seria interesants poder participar més d'una persona per centre
Written by Usuari 0546133b at 24 / 04 / 2010
Les experiències em van semblar adequades i interessants.
Written by Usuari aa131241 at 26 / 04 / 2010
En general va ser interessant i va estar bé. Degut a la manca de temps tot es va fer una mica depressa. L'espai pot ser era una mica fred. Les trobades no sempre haurien de ser a Barcelona. La gent d'escoles verdes hem fet trobades en llocs més acollidors.
Written by Usuari 33f4d1cd at 26 / 04 / 2010
Les taules de debat, pot ser per manca de temps, van ser unidireccionals. Els centres que van exposar les seves experiències van tenir un temps ridícul per a fer-ho. També considero que per la gent de Barcelona o rodalies el lloc és adequat però per la gent de fora, del Priorat, per exemple, és una gran pallissa, si se'm permet l'expressió, i a més a més una despesa. Però en general, tot i les crítiques, ho valora positivament.
Written by Usuari 2a063a2f at 26 / 04 / 2010
Encara que la meua valoració és Molt adequat, vull dir que era molt difícil a partir de la informació prèvia saber realment la temàtica de cada taula
Written by Usuari 4d28b89d at 26 / 04 / 2010
A mi també em va agradar molt la seua aportació sobre la participació ciutadana concretament el seu concepte de rendibilitat de la participació. Personalment hi he treballat en participació infantil i juvenil dins i fóra dels centres educatius i crec que tot el que va dir ens pot servir per fomentar la participació dins de la institució escolar. Crec per la meua experiència que el problema és que els adults no ens ho creiem, i ens fa por, i per això no ho facilitem.
Written by Usuari 4d28b89d at 26 / 04 / 2010
L'expert de participació sí, amb excreix, i amb molta coherència respecte de la ponència marc
Written by Usuari 4d28b89d at 26 / 04 / 2010
Crec que ha estat una bona jornada. Llàstima que la segona part (taules-debat) s'hagi hagut de fer depressa i corrents, jo vaig haver de marxar sense temps a participar i escoltar el debat. A més, tant l'expert com els 3 testimonis (sobretot l'últim, pobre!) havien de córrer pq anàvem justos de temps. És una pena, ja que hi som posats no gaudir-ne i poder rebre bé la informació. Per solucionar-ho una altra vegada es programa acabar mitja hora més tard, i, acordar amb totes les taules que després del ponent no es faci debat, sinó deixar-lo tot pel final. Jo em vaig perdre el debat patint pq no marxés l'autocar cap a Girona, però un cop a fora igualment vam haver d'esperar els companys de l'autocar que exposaven les seves experiències en les taules debat. Allargar-ho tota la tarda no ho veig bé si es pot fer en un matí, ja que els que venim de lluny (Palafrugell, Llançà...) hem de matinar molt i fer diferents combinacions. Aquesta vegada hem vingut amb autocar des de Girona: ha estat positiu pq l'autocar ha quedat més ple i el recorregut no es fa tan llarg com quan vens fent diverses parades, però ens ha fet endarrerir l'única parada (Hostalric) on hi faltava algun professor i hem hagut de buscar un lloc per esperar i tampoc hi ha hagut èxit.
Written by Usuari 7d037b2b at 28 / 04 / 2010
L'espai destinat a les taules era molt sorollós i estava mal equipat tècnicament.
Written by Usuari 900c80ed at 28 / 04 / 2010
No hi vaig poder assistir. Tot i això, volia respondre el qüestionari com a mesura de recolzament per a unes noves edicions.
Written by Usuari 148792f2 at 28 / 04 / 2010
L'espai de la taula rodona d'avaluació era molt petit i hi havia alguna persona dreta. Molts de nosaltres quedaven d'esquena a la projecció que es feia a la paret.
Written by Usuari c0dc89f4 at 28 / 04 / 2010
No sé si no arriba correctament però ja s'ha demanat la valoració en dos correus diferents . Si tots l'ha fem cada cop que arriba la demanda sortirà el doble de valoracions que d'assistents.
Written by Usuari b959e603 at 29 / 04 / 2010
Hauria de ser més participatiu i innovador.
Written by Usuari bd15b51e at 30 / 04 / 2010
Crec que ha sigut molt interesant. S'ha fet curt, crec que podia ser de tot el dia.A la meva taula de debat "Participació" en realitat no hem debatit res, ha donat temps d'escoltar i escoltar, però no hem pogut parlar per manca de temps.Tampoc era una taula de debat sino una sala amb l'estructura de la clásica conferència (uns parlen i altres escolten).Cada escola hauria de tenir cinc minuts per dir la seva actuació medi ambiental.De totes formes m'agradat molt.
Written by Usuari d8982a93 at 30 / 04 / 2010
He trobat molt interessant el contingut del simposi si bé hi ha hagut poc temps per comentaris i intercanviar opinions. Crec que és molt positiu tot el que s'ha fet i convindria estar en contacte per fomentar la participació.
Written by Usuari 6229dc2a at 05 / 05 / 2010

Any general comment?:This forum has been assessed 1394 times [Participate] [View the results for this forum]