La gent de decreixement. net organitzen unes jornades per "desfer el creixement, refer el món". L'objectiu d'aquest grup és teixir una teranyina d'objectors del creixement... Tot plegat prou suggerent per compartir i valorar les seves tesis a Delibera, no us sembla? 

Ah per cert! les jornades són del 7 a l'11 de març i trobareu el programa aquí.

Sobirania alimentària al Nord? L'agricultura no ha de produir només aliments i fibres; la ramaderia no ha de limitar-se a generar carn i productes lactis. Han de “produir”, per exemple, autonomia pels agricultors i ramaders, seguretat alimentaria pels consumidors; paisatges bells i diversificats per a totes i tots; protecció del sòl, la qualitat de les aigües i la biodiversitat per a les generacions futures.
Comments (0)
Economia ecològica. Vivim, en efecte, en una economia de casino, en una mena de bombolla mantinguda artificialment per una fugida endavant. És una economia de crèdit, d’anticipació. L’economia americana, a tall d’exemple, viu proximadament a tres anys vista. Es l’equilibri del ciclista, sempre s’ha de pedalar més de pressa per poder mantenir-se, fins i tot si se sap que allò acabarà amb tu. (Serge Latouche)
Comments (1)
Nova cultura del territori. El paisatge és la percepció humana del territori, i la seva configuració esdevé l’expressió territorial del nostre metabolisme social. Per a la nova cultura del territori tots els paisatges han de ser entesos com un mirall que reflecteix la mena de relacions que la nostra societat manté amb la natura. Si no ens agraden els paisatges que tenim, hem de canviar la nostra forma de viure i conviure. (Enric Tello)
Comments (0)
Crisi energètica, una oportunitat? Pic màxim de producció de petroli, gas i urani dintre dels pròxims vint anys. El pic del petroli es preveu imminent. El pic marca l'inici d'un inexorable procés de declinació i encariment, accelerat per l'augment constant de la demanda energètica. És a dir, precisament el pitjor que li podia passar a una globalització que multiplica els fluxos de mercaderies.
Comments (0)
Simplicitat radical. El acto de pedir menos, no mas, es un acto radical, mucho mas que lo que se ha solido pensar hasta ahora. Si no me creéis, preguntados porque, después del mas impactante atentado terrorista de la historia moderna, el presidente de los Estados Unidos de América se apresura a comunicar a sus ciudadanos que si dejan de comprar habrán ganado los terroristas…”.
Comments (0)
Hipermobilitat sostenible? Podemos seguir extasiados con las maravillas del progreso tecnológico que nos permiten viajar cada vez a más velocidad, pero no podemos cerrar los ojos al empeoramiento de las condiciones de vida que lleva aparejado ni a la imposibilidad de mantener, y muchos menos aumentar, la movilidad actual en el medio y largo plazo. No es ni deseable ni posible. (Elena Diaz)
Comments (0)


General comments
Superar el sistema del capital vol dir desmuntar-lo per fer-ne un altre basat en les persones. La tesi de desmuntar es literalmente el qué significa la paraula. Hi ha moltes coses que sobren en les fomres especulatives en les que s’ ha presionant sobre els territoris. Viure bé vol dir fer-ho amb un nou concepte de velocitat social i amb una nova estètica de l’ espai (tant el de les ciutats com el del medi rural). La visió en la que ha caigut tant el capitalisme com l’ anomenat socialisme real es anar rere els índex de la maxiproducció (tan de productes com de creixement poblacional) sense tenir en compta la qualitat de vida. Viure millor vol dir viure amb menys de tot (tant en l’ espai públic com en el particular) i gaudir-ho mes a partir de trobar-li funció polivalents. Mneys –en el registre material- és més –en el registre del gaudi de l’ experiència vital.JesRICART
Written by JesRICART at 24 / 10 / 2011


This forum has been assessed 11 times [Participate] [View the results for this forum]